Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

 

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

Για τους λαχανοντολμάδες

  • 1 λάχανο, αφράτο και ελαφρύ
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο τρυφερό και μικρό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/3 ματσ. μαιντανό
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο

  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για την κρέμα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 500 γρ. ζωμός
  • 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
    πηγη
    αργυρο μπαρμπαριγου
     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

παγωτό

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ