Κρέπες
Κρέπες
Για τις κρέπες
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
- Για το ψήσιμο
- Λίγο βούτυρο
Για τη ζύμη για κρέπες
Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.
AdvertisementΓια το ψήσιμο
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.
Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.
phghargyro barbarigoy
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου