Τσουρέκια αφράτα

 

Τσουρέκια αφράτα

Για τα αφράτα τσουρέκια

  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 ½ κύβο νωπής μαγιάς (40 γρ.)
  • 200 γρ. χλιαρό νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά (100 γραμ.)
  • 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. κακουλέ
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 2 γρ. αλάτι

    Για το προζύμι

    Θρυμματίζουμε τη μαγιά, σε ένα μεσαίο μπολ, με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε μία κουταλιά από τη συνολική ζάχαρη και τα 200 γρ. νερό. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να λιώσουμε τη μαγιά.

    Προσθέτουμε μέσα 150γρ. από το συνολικό αλεύρι (1 φλ. αλεύρι δηλαδή). Κρατάμε το υπόλοιπο αλεύρι για το τσουρέκι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά να δημιουργηθεί ένας χυλός. 

    Σκεπάζουμε με μεβράνη το προζύμι.

    Βάζουμε το προζύμι σε χλιαρό σβηστό φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει.  

    πηγη

    αργυρο μπαρμπαρηγου

     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

παγωτό

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ