Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 

Γιουβαρλάκια αυγολέμονοΓιουβαρλάκια αυγολέμονο

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σούπα

    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 καρότο σε μικρά καρέ
    • 1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)
    • 1 πατάτα σε μικρά καρέ
    • 1 πράσο ψιλοκομμένο
    • 1½ lt νερό ζεστό
    • 2 αυγά
    • 2 μέτρια λεμόνια
    • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
    • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Για τη σούπα

      • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
      • 1 καρότο σε μικρά καρέ
      • 1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)
      • 1 πατάτα σε μικρά καρέ
      • 1 πράσο ψιλοκομμένο
      • 1½ lt νερό ζεστό
      • 2 αυγά
      • 2 μέτρια λεμόνια
      • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
      • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
      • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

παγωτό

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ