pizza

 Perfect Pizza Dough

Υλικά

Για τη ζύµη για πίτσα

  • 500 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη

    Βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.

    Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη. Εάν χρησιμοποιήσετε ξερή μαγιά σε σκόνη, μπορείτε να παραβλέψετε αυτό το στάδιο.

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • Λίγο καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

παγωτό

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ