ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Συστατικά
1 κιλό μελιτζάνες, φλάσκες, μέτριες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκ. σκόρδο
30 γρ. μηλόξιδο, ή ξίδι από λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος ΕκτέλεσηςΑφήνουμε τη φλούδα στις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία περιμετρικά με ένα πιρούνι.Αν έχουμε κουζίνα με εστία αερίου, ανάβουμε τη φωτιά σε δυνατή, τοποθετούμε τις μελιτζάνες απευθείας πάνω στη βάση ή σε μια σχάρα και τις καίμε για 20-25 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους. (Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά. Γυρνάμε τη θερμοκρασία στους 230°C στο γκριλ και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να καεί η φλούδα τους, φροντίζοντας να τις γυρνάμε συνεχώς.)Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου