ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη.
Βάζουμε το αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και 1 κ.σ. ξίδι.
Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι μας με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξουμε πολύ για να φυγει όλη η υγρασία.
Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. ξίδι.
Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζι με ελα
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο.
ιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
πηγη
αργυρο μπαρμπαριγου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου